Edwin Goes African Magic

Day 30 to 42 from Orange River to Jo'burg

Hallo,

We zijn aangekomen in Zuid Afrika.

''Ik ben alweer bijna een week terug van mijn Afrika rondreis, maar nog lang niet afgekickt van deze prachtige landen. We hebben enorm genoten van deze reis: de vriendelijke mensen, de prachtige dieren, de enorm leuke activiteiten en onze accommodaties''.

''We hebben een perfecte reis gehad, prima georganiseerd. Ik heb regelmatig het gevoel gehad op 1 van die perfecte plekje te zijn terechtgekomen, ook qua natuur en mensen. Heel vriendelijk.Het eten washeerlijk en we hebben alles gezien wat we wilden. Kortom, heerlijk! Ik heb mij trouwens ook altijd erg veilig gevoeld, dit ondanks de waarschuwingen die je vooraf krijgt van alle kanten''.

''Het is een fantastische vakantie geweest. De accomodaties en overnachtingenwaren meestal zeer goed, de mensen erg aardig en het eten altijd smakelijk. We hebben ons nergens onveilig gevoeld en we hebben uiteindelijk bijna 6500 km gereden over goede wegen.

''Zo kort na de vakantie is het moeilijk om te zeggen wat nou het leukste was, daar iedere dag en omgeving anders waren met ieder zijn eigen charme. De gamedrives, in zijn algemeen, zijn bijzonder en leuk en spannend, daar men nooit weet wat men tegen zal komen''

We hebben het gehaald! In Kaapstad verblijven we in een bijzonder goed guesthouse. Na aankomst in Kaapstad hebben we Boulder Beach bezocht, het pinguïnstrand. Leuk! Daarna zijn we naar het guesthouse gereden en vervolgens naar het gezellige Waterfront gelopen (de oude haven, nu een gigantisch winkelcentrum) om eens lekker uit eten te gaan. Er waren 2 dingen die we echt wilden doen in Kaapstad en dat was Robbeneiland bezoeken en de Tafelberg. In de avond hebben we Waterfront weer opgezocht en ongelooflijk lekker gegeten bij Karibu'

Vanuit Kaapstad gaan we door naar Oudtshoorn en Port Elizabeth naar Addo Elephant NP en Hogsback.

In totaal verblijven we 8 dagen in Zuid Afrika waarna we door reizen naar Lesotho waar we voor 2 nachten verblijven. Na Lesotho reizen we door naar Jo'burg, Tevens mijn eindbestemming.

InJo'burg bekijken wehetapartheidsmuseum. Het museum is zeer indrukwekkend! Bij binnenkomst krijg je meteen al een kaartje in je handen geduwd of je aan moet sluiten in de rij voor zwarte of voor niet zwarte mensen. Compleet willekeurig, maar je wordt er wel op veroordeeeld. En zo werkt de appartheid natuurlijk ook: je kan niks doen aan de kleur van je huid, je kan er niks aan veranderen, maar toch word je lot erdoor bepaald. Bah!

In het museum hangen prachtige en aangrijpende foto's. De manier van tentoonstellen is op sommige afdelingen behoorlijk beklemmend, maar ik vind dit zeer goed passen bij het onderwerp. Het museum is dan ook echt een aanrader voor iedereen die Zuid-Afrika bezoek.

Soweto

Na een bezoek aan het aangrijpende apartheidsmuseum rijden we door naar Soweto, ofwel South West Township. Op een heel klein oppervlakte leven heel veel mensen onder soms erbarmelijke omstandigheden, vaak nog zonder stromend water en elekticiteit. Werkloosheid en alcolholmisbruik is enorm, en voor veel kinderen is er geen goede toekomst webbelegd.

Na een rondleiding van een dag ga ik door na het vliegveld van Jo'burg om mijn vliegtuig te pakken naar Amsterdam Schiphol.

Mijn vakantie zit er op, maar mijn volgende reis heb ik al weer gepland.

GreetzZ Edwin